Pressmeddelande – Wermland Ink

2022-12-06

Fest och tatueringar på Nöjesfabriken i vår 

Är du tatuerad eller bara nyfiken på tatueringar? Då har du något alldeles särskilt att se fram emot. 31 mars och 1 april nästa år planeras nämligen mässan Wermland Ink på Nöjesfabriken i Karlstad. Då slås dörrarna upp till Värmlands största tatueringsstudio med hela ett 60-tal tatuerare plus andra spännande utställare. 

Heléne Dahlberg från Studio Bläck är en av arrangörerna. 

– Vi i Värmland har ju allt inom tatuering förutom just en mässa. Men nu kommer vi ha det också. Flera artister är redan bokade och intresset bland tatuerarna att få komma till Karlstad är stort. 

Heléne är inte bara en av arrangörerna utan även mässans konferencier. Hon är van att jobba på tatueringsmässor och har tatuerat på mässor i Norge, Danmark, Estland och i Tyskland på Europas äldsta tatueringsmässa i Berlin. Där fick hon äran att göra affischen för årets mässa. Men konferenciersrollen är helt ny för henne. 

– De andra i mässteamet hade bestämt redan att jag skulle ta den rollen. Det blir nog svettigt men kul att få lotsa besökarna genom programmet så jag är peppad. 

Heléne berättar att en tatueringsmässa fungerar som en korsning mellan en stor tatueringsstudio och festival. Där kan besökarna mingla runt bland likasinnade, tatuera sig, njuta av god mat och dryck, uppleva tatueringstävlingar och livemusik från scenen. Det kommer även att finnas spännande försäljare och andra närliggande tjänster som piercing, på plats. 

– För den som är nyfiken på tatuering så är en mässa en perfekt plats att undersöka olika stilar och träffa olika tatuerare för att känna på om tatuering är något för dem och vem de vill gå till. 

Många av tatuerarna som är inbjudna är flitiga mässdeltagare som alltid prioriterar att erbjuda drop-in. En viktig detalj som är en stor del av upplevelsen 

– Det är jätteviktigt att besökarna kan tatuera sig spontant på plats så vi prioriterar duktiga tatuerare som brukar vara generösa med drop-in tider, berättar Heléne. 

För den som vill vara helt säker på att få tatuera sig på mässan kan man boka tid i förväg. Det kommer skickliga tatuerare från hela Sverige och även några från utlandet. Flertalet lokala tatuerare är inbjudna till mässan. Heléne berättar att mångfalden inom tatueringskonsten i Värmland är stor och generellt på en väldigt hög nivå. Och med det, en självklarhet att vi ska ha en egen tatueringsmässa. 

– Värmland är ett fantastiskt tatueringslandskap som jag är stolt att vara en del av. Här finns det många skickliga artister representerat från alla stilar. En mässa är den sista viktiga pusselbiten för oss att kunna erbjuda allt inom tatueringskulturen. 

Fastän det är första gången arrangörerna tillsammans gör en mässa i Karlstad så är det rutinerade arrangörer som står bakom. 

– Vi samarbetar med arrangörerna bakom Svenska Tatueringsmässan i Norrköping och den största i Sverige, Stockholm Ink Bash. Det är stort och väldigt tryggt med så rutinerade arrangörer med i teamet. 

Och med tanke på hur många olika mässor Heléne har besökt så har hon samlat på sig det bästa från varje ställe. 

– Den kunskapen tar jag med mig i planeringarna inför Wermland Ink. Tanken är att mässan ska bli årligt återkommande och vi bränner av det stora krutet redan i år.

På frågan om vad som är det bästa med tatueringsmässor svarar hon snabbt och utan att tveka. 

– Folkhavet av likasinnade där vi upplever konsten utan att döma kropparna. Det är det absolut bästa med mässorna. 

Klicka här för att läsa mer på wermlandink.se